Doriți să ne spuneți câte ceva despre parfumul B683 ?

Istoria parfumului este legată de oameni, de întâlnirile cu ei și de eleganța. În 2006 am întâlnit un parfumier tradițional pe care l-am rugat să creeze un parfum pentru mine. Iar rezultatul a fost un parfum care te ducea cu gândul la haute-couture. În legătură cu parfumurile, îmi place să folosesc ingrediente legate de textile, de arome, de materiale care sunt subtile. Inițial am creat acest parfum doar pentru noi, fără să ne gândim că il vom vinde.

Ce vă inspiră atunci când creați un parfum ?

Având în vedere că nu sunt un parfumier, nu aș putea să identific ceea ce mă inspiră în acest sens. Însă ceea ce încercăm este să definim ADN-ul nostu și ceea ce reprezintă eleganța pentru noi. Ideea care ne ghidează nu este de a pleca de la ceva ce ne inspiră ci de a crea ceva nou. Astfel adăugăm primul ingredient, apoi al doilea și al treilea mereu cu gândul de a inova.

Există o legătură între stilul vestimentar şi parfumul ales?

Cu siguranță depinde de fiecare. Eu personal nu schimb parfumul des, îl port mereu pe același. De când am început să lucrez pentru Hermes și am creat acest parfum, indiferent cu ce mă îmbrac, folosesc această aromă. Pentru mine parfumul este ceva foarte intim, la fel ca și hainele. Dimineața, înainte de a îmbrăca hainele, mă dau cu parfum ceea ce devine parte din mine. Este ca o semnătură a mea.

Care sunt pașii de urmat pentru a alege parfumul perfect?

Cred că a alege parfumul care ți se potrivește este ca și cum ai alege croitorul perfect. Cred că cel mai bine ar fi să încerci diferite parfumuri și dacă, atunci când te dai cu unul dintre ele, începe să îți provoace dependență, acela este alesul. Problema cu parfumurile distribuite în masă este că sunt prea comune. Oamenii ar trebui să folosească numai ceea ce simt că li se potrivește.

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *