Hotelul Privo a fost inaugurat în anul 2013, însă povestea a început în urmă cu 17 ani în momentul în care am avut oportunitatea de a achiziționa terenul de aproximativ 5000 mp și casa monument istoric, care a fost și este Villa Csonka.
Caracterizat la nivel de arhitectură, de o linie elegantă și minimalistă, hotelul Privo este structurat pe 3 nivele cu o capacitate de cazare de 102 locuri și dispune de 40 camere și apartamente de 4* respectiv 5*.
Villa Csonka , construcție în stil Secession renovată în 2013 și mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu vechime de peste 100 de ani, nominalizată la bienalele de arhitectură din Transilvania, dispune de 2 camere matrimoniale, 1 cameră twin și 3 apartamente cu acces direct din recepția hotelului.
Toate camerele din hotel cât și din Villa Csonka sunt spațioase, cu suprafețe cuprinse între 22-45 mp și sunt dotate cu televizor cu ecran plat LED LCD, seif, minibar cu meniu complet, telefon, sistem de control al temperaturii și climatizare, internet WIFI, baie spațioasă cu cabină de duș extralarge sau cadă, uscător de păr, produse cosmetice certificate pentru uz hotelier.
Oaspeții noștri se pot relaxa la centrul spa care este dedicat doar pentru clienții hotelului și dispune de două tipuri de saună, un Jacuzzi, zonă de fitness și o terasă cu panoramă asupra orașului Târgu Mureș.
De asemenea se pot bucura de o plimbare în curtea interioară de peste 3500 mp care este și ea monument istoric de grad A, arborii având peste 60 de ani.
Hotel PRIVO are în palmares 63 de premii naționale și internaționale pentru hotel și restaurant, fiind unul dintre cele mai premiate hoteluri din România.
Restaurantul Privo, cu o capacitate de 180 de locuri oferă meniu à la carte cu specific internațional, precum și posibilitatea organizării de evenimente corporate și private, prezentări și degustări de vinuri, cine gatsronomice sau chiar evenimente la cramele din vecinătate. Meniurile restaurantului au fost semnate în primul an de la deschidere de Executive Chef Doru Pastramă, în 2015 de Executive Chef Martin White și începând cu 2016 meniul este realizat sub îndrumarea lui Henrik Sebok, Certified Master Chef.
Enoteca Privo deține o selecție de peste 350 etichete de vinuri și aproximativ 4.000 de sticle, având o cameră pentru degustări și o cameră dedicată depozitării și tezaurizării pe termen lung.
Sommelierul casei, Marius Danciu, a realizat o selecție de vinuri în concordanță cu meniul restaurantului și care să acopere cât mai multe zone viticole ale lumii.
În cei 10 ani de la deschidere, restaurantul PRIVO a obținut 24 premii naționale și internaționale.
Restaurantul a fost inclus în ghidul Gault & Millau 2018 la categoria Destinații Speciale și a fost selectat în primele 3 restaurante din Romania pentru “Best service 2018”. Este singurul restaurant de hotel din Romania câștigător al prestigiosului Award of Excellence acordat de Wine Spectator, SUA, premiu obținut pentru 9 ani consecutivi (2015-2023).
Faceți o rezervare astăzi și planificați-vă vizita
Email : rezervari@hotelprivo.ro
Telefon : 0365424442