Unii calatoresc in jurul lumii pentru a fotografia peisaje unice, altii in cautare de soare, ori pentru a colectiona magneti pentru frigider sau suvenituri (adevarul este ca toti calatorim pentru a colectiona amintiri). Insa sunt multi cei ce strabat sute si mii de kilometri pentru a-si satisface papilele gustative. Gustul acela ce iti ramane in minte este mereu la fel de pregnant ca si apusul sangeriu sau romantic. Mirosul mancarii stradale rivalizeaza mereu cu cladirile desprinse din carti postale pe care trebuie sa le vizitezi.

Probabil ca nu este cea mai evidenta destinatie pentru turismul gurmand insa Bucurestiul a devenit un loc in care, decis, se mananca bine! Si nici nu ar avea cum sa fie altfel daca este sa ne gandim la multitudinea de pasapoarte si culturi care isi croiesc drum prin capitala tarii. De la sarmalele si cataiful turcesti, la salatele colorate ale rusilor sau … ale vecinilor de la vest. Iar mai aproape de zilele noastre, kebab-ul si shaworma din orientul mijlociu, preparatele pline de aroma imprumutate din Asia pana la delicioasele farfurii Mediteraniene. Fara sa uitam de gustarile tip stop-and-go de la fiecare colt: covrigi, merdenele si cate si mai cate.

Recunosteti, v-am facut pofta! 🙂

Fie ca este vorba de studenti, oameni de afaceri sau in cautare de job, ori simpli calatori in trecere, pare ca fiecare om care a poposit in orasul lui Bucur a adus ceva din bucataria sa nationala si a uitat aici.

Vizitati Bucurestiul pentru toate atractiile sale de neuitat insa incercati si sa bifati cat mai multe si mai diverse meniuri! Va provoc!

Foto: Restograf

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *