In luna iulie, S.T.U.P. a lansat un nou proiect -“Noua Malagamba a Bucurestiului”, cu barbati romani bine imbracati, reprezentativi din diferite domenii – moda, teatru, film, fotografie, tv , etc..

Proiectul vrea sa renasca curentul malagambabist al perioadei interbelice, in contextul emanciparii societatii romanesti de atunci si acum, acela al dress code-ului pentru intalnirile de sambata seara, lansat de celebrul Sergiu Malagamba.

Intalnirea a avut loc la restaurantul El Capitan din Snagov, una din cele mai frumoase locatii, supranumita Gradina Bucurestiului – (www.facebook.com/ElCapitanSnagov), o adevarata oaza verde, cu deschidere la reteaua naturala de lacuri, creata in perioada interbelica.

Despre Sergiu Malagamba se stie ca era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, mutat in Bucuresti prin anii 30′ – 40′, un artist care a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii.
Malagamba avea un stil vestimentar aparte, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic, care a inceput sa fie imitat de tinerii bucuresteni, studenti, elevi, intelectualii de cafenea, care doreau sa traiasca si gandeasca liber, sa creeze o lume noua si sa scape de vechea morala. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcede inchistata perioada comunista.
Era un curent indraznet, liber, pe care regimul pro-nazist Antonescu a incercat sa-l eradicheze, inchizand-ul pe Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declansat o revolutie spontana a elevilor din liceele bucurestene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

S.T.U.P. renaste trend-ul Malagamba, relansand acum curentul dandy-ului bucurestean, boem, fantezist, poetic, instigand lumea culturala la estetica frumosului, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o “uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul propune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original.
Urmatoarea intalnire malagambista va avea loc in toamna.
Fotografiile poarta semnatura artistului Mircius Aecrim, iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Mircea Zanian.

Un eveniment prezentat de Jagermeister

Parteneri: El Capitan / Slam Poetry Bucharest

Parteneri media: http://www.stilmasculin.ro / www.vulpescu.eu / http://bucharest-style.com/ HESS Autoconcept /
http://www.instilulmeu.ro / http://www.jurnallifestyle.ro / No Eye Patch / http://www.read-my-mind.ro/ http://www.divahair.ro/ http://www.expressthestyle.com/

Pentru informatii suplimetare puteti contacta
evenimente.stup@gmail.com
(+4) 0735 896 633 – Sava Ionut Daniel

Posted by admin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *