A sasea intalnire ‘’ Malagamba Bucurestiului’’ a avut loc la Centrul de Calarie Aladin din str Mehadia nr 41 https://www.facebook.com/horsebackridingintransilvania/

Proiectul vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii.Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale.

Acest curent îndrăzneț si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

S.T.U.P a reușit sa renască trend-ul Malagamba, relansând in trecut si continuând sa facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o “uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.

Fotografiile poarta semnatura artistului – The Storyalist.

Un eveniment sustinut de Barbosul Prietenos si Dapper Dan.

Dapper Dan a luat fiinta in Anglia, Sheffield, din dorinta unor frizeri cu mare experienta de a realiza produsele perfecte pentru un gentleman. Produsele Dapper Dan sunt gandite la cel mai mic detaliu si satisfac cele mai inalte exigente. Astfel Dapper Dan a devenit rapid unul dintre cele mai populare branduri la nivel international in randul frizerilor, castigand nenumarate premii pana in acest moment. In Romania, acesta este distribuit exclusiv catre Barbosul Prietenos.

Parteneri: Centrul de Calarie Aladin / Barbosul Prietenos/ Dapper Dan / SLooP / RedBull / Vitamin Aqua / Three Happy Brewers / Beauty One /

Pentru informatii suplimetare puteti contacta
evenimente.stup@gmail.com
(+4) 0735 896 633 – Sava Ionut Daniel

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *