Sambata, 30 iunie, am avut onoarea de a participa, pentru a doua oara, la evenimentul organizat de catre RETROMOBIL CLUB ROMANIA, sub Inaltul Patronaj al ASR Principele Radu al Romaniei, in parteneriat cu Primaria Sinaia si Muzeul National Peles, a VIII-a editie a Concursului de Eleganta Sinaia, eveniment F.I.V.A. A.

Automobilele istorice participante alaturi de povestile lor au putut fi admirate si fotografiate pe domeniul regal Peles. Publicul extrem de numeros, a fost fericit sa le priveasca si sa asculte amintirile pasionatilor de masini clasice.
Fiecare masina in parte ascunde o istorie sub capota sa, sub straturile de vopsea, in interiorul ce mirosea a nou si totodata, a vechi.

De la orele 17:00 s-a tinut parada automobilelor pe strazile orasului Sinaia, unde multi dintre participanti au tinut seama si de dress code, purtand haine de gala, oferind orasului o eleganta aparte si sugerand parfumul vietii boeme de altadata.

Eu am optat pentru o tinuta semnata Lo Spaccio, un costum din in, format din trei piese, la care am adaugat o camasa Nirolf (made-to-measure) si cravata, evident, de la The Urban Ties.

Pentru ca ziua a fost lunga, am ales o pereche de pantofi derby brogues de la CALAPOD, din piele, extrem de confortabili, alaturi de o pereche de sosete VANTO din 100% bumbac mercerizat, fabricate in Italia.

In final, festivitatea de premiere a avut loc in fata Cazinoului Sinaia, iar cele noua categorii din concurs au fost: Antebelice – Sedan/Cabriolet/Coupe, Clasic Sedan/Cabriolet/Coupe , Fabricat in Romania, Automobile de competitie si Moto.

Marea castigatoare de anul acesta a fost un Mercedes-Benz 540 k Cabriolet 1937, care face parte din Tiriac Collection.

Iar pentru a fi la timp la toate activitatile organizate de catre RETROMOBIL CLUB ROMANIA la Concursului de Eleganta Sinaia, am purtat un ceas Ingersoll The New England, pe care il puteti gasi aici.

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *