Sa petreci timpul la masa este un obicei natural pentru portughezi. Suntem foarte fericiti atunci cand împartim preparatele noastre preferate cu cei dragi, în compania unor bauturi si vinuri selecte, povestind despre clipele placute din viata noastra.

Dancing Lobster îmbină cultul pentru savoarea mediteraneană cu designul spectaculos, inspirat din viața la malul oceanului. Peștele și fructele de mare servite în restaurant sunt mereu proaspete și aduse direct din Portugalia. Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, iar cei care doresc le pot cumpăra și pregăti acasă; la intrarea în restaurant clienții sunt întâmpinati de un magazin cu delicatese 100% portugheze, pe care le clienții le pot lua acasă: de la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri și alte delicatese.

Meniu Degustare Dancing Lobster x Cramele Recas

Orez zemos cu langusta si piri-piri – Spumant rose Domeniile Recas

File de peste Grouper pe pat de piure de varza rosie – Regno Recas Pinot Grigio

Bacalhau a lagareiro (cod portughez) – Muse Night – Rose demi sec

Caracatita cu piure de spanac si cipsuri de cartofi dulce – Regno
Recas Negru de Dragasani

Obrajori de porc iberic pe pat de polenta de porumb cu emulsie de vongole – Selene Cabernet Sauvignon

Trilogia conventual – traditia deserturilor manastiresti portugheze – Conacul Ambrozy – vin de desert

Despre Dancing Lobster

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte până la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane. Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea.

Ca design, proiectul a fost imaginat de architectul Victor Grosu de la biroul de arhitectură Grosu Art Studio. Clădirea, de aproximativ 400 mp, a permis amenajarea unor spații generoase. Piesa de rezistență a spațiului este chiar oceanul, cu toate nuanțele sale de albastru. Acvariul cu crustacee vii este una dintre atracțiile centrale ale restaurantului, urmată cu succes de vitrina de pește proaspăt, de unde clienții pot alege dupa bunul plac și gust ceea ce poftesc, urmând a fi pregătit cu talent și pasiune chiar de bucătarul Chef.

Despre Cramele Recaş

“Cramele Recas unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri premium din Romania”.
Producătorul de vinuri Cramele Recaş administrează aproximativ 1.000 de hectare de viţă de vie în judeţele Timiş și Arad, oferind o gamă completă ce acoperă toate nivelurile de preţ şi preferinţele de servire (spumant, liniștit – sec, demisec, demidulce, dulce – alb, roşu, roze). La Cramele Recaş căutăm să obţinem vinuri care disting prin calităţi aparte, care oferă experienţe diverse şi intense celor care cunosc îndeaproape spiritul de aventură. Producătorul de vinuri Cramele Recaş priveşte către o lume în care ideile inovatoare, tehnologia modernă şi fineţea detaliilor sunt caracteristici esenţiale pentru a crea vinuri cu calităţi complexe. Grupul de firme Cramele Recaş cuprinde companiile Cramele Recaş SA, Cramele Recaş Prod SA, Cramele Recaş Vie SA si Cramele Recaş Group SRL, afacerea fiind condusă de familiile Cox, Iova şi Georgiu. Rezultatele obţinute de vinurile de Recaş la cele mai importante concursuri de specialitate la nivel mondial au reconfirmat constant, în ultimii 12 ani, calitatea vinurilor cunoscute consumatorilor din România sub nume precum Cuvee Uberland, Solo Quinta, Conacul Ambrozy, Selene, Sole.”

Gama Muse răspunde în cele mai mici detalii așteptărilor unui stil de viaţă cosmopolit şi rafinat. Conceptul Muse se bazează pe ideea de complementaritate fericită, dar și opoziție, între zi și noapte, între soare și lună ca muze primordiale.
Cu un gust savuros și arome exotice, Muse Day ne poartă într-o călătorie cu gusturi de fructe tropicale, trandafiri şi iasomie, acompaniate de note fine de piersici şi cireşe, în timp ce Muse Night promite seri lungi şi elegante, cu arome savuroase de fructe exotice.
Bucurându-se de inovaţii tehnologice unice pe piaţa românească de vinuri, sticla Muse Day promite o închidere perfectă datorită dopului său de sticlă cu autoermetizare.

Vinurile servite la degustare:

Spumant rose Domeniile Recas

Regno Recas Pinot Grigio 2017 – vin alb sex

Muse Night 2017 – rose demi sec

Regno Recas Negru de Dragasani 2017 – vin rosu sec

Selene Cabernet Sauvignon 2015 – vin rosu sec

Conacul Ambrozy 2013 – vin desert obtinut din struguri de
Sauvignon Blanc culesi tarziu, din care 40% boabe atacate de
mucegaiul nobil (Botrytis cinerea). – singurul an in care toate conditiile au fost intrunite pentru a putea obtine un astfel de vin.

Marina Samoila

Originara din celebra zona viticola Dealu Mare, Marina Samoila a imbinat pasiunea pentru arta vinului cu pregatirea universitara in cadrul Facultatii de Horticultura formandu-se mai apoi ca sommelier si al platformei londoneze WSET (Wine and Spirits Trust Education). Astazi ne vorbeste cu entuziasmul omului care si-a urmat calea si ne impartaseste cunostintele in materie de vinuri.

Dancing Lobster
Str. Glodeni 3, (Pescariu Sports & Spa)
Info si rezervari: +40 770 690 886

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *