Tenisul este vazut in mod traditional, un joc al gentlemenilor, insa sportul modern este inradacinat in cultura strazii. De la incaltamintea traditionala pentru tenis, care acum este considerata clasica de zi cu zi, pana la incrucisarea oficiala dintre moda strazii si echipamentul sportiv; vazuta sub forma unei colaborari. Exemplu ar fi BAPE cu Wilson sau Palace cu Adidas pentru Wimbledon in 2018, tenisul face parte din cultura noasta.

De obicei îmbrăcămintea, cum ar fi tricourile și treningurile de la Lacoste, Ellesse sau Fred Perry, au trecut în zona de stil. Dar tenisul este interesant și pentru cei mai consacrati pantofi sport, întrucât unele dintre cele mai atemporale modele au fost purtate pentru prima dată de nume mari.

Nume precum Stan Smith sau Rod Laver aparțineau vedetelor tenisului cu mult înainte de a fi pantofi. În vremurile actuale, jucători de elită precum Roger Federer și Serena Williams au purtat pantofi in editii speciale, în timp ce Naomi Osaka și-a dezvăluit recent colaborarea CDG x Nike Blazer Mid, toate exemplificând perfect acest crossover.

adidas Stan Smith

Nike Air Tech Challenge II

Nike Air Trainer 1

adidas Billie Jean King

Diadora Borg Elite

Reebok Pump

PUMA Boris Becker Ace

Posted by Florin Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *